Pakket Belastingplan 2021 en aangekondigde fiscale maatregelen

Op 15 september 2020 om 15:15 uur is het pakket Belastingplan 2021 ingediend bij de Tweede Kamer. Hieronder wordt ingegaan op de inhoud van het pakket BP 2021.

Transitievergoeding kan leiden tot lagere toeslagen

Een transitievergoeding kan leiden tot een hoger toetsingsinkomen en daarmee terugvordering van toeslagen tot gevolg hebben.

2% OVB voor in appartementen omgebouwd kantoorpand

Indien een koper van een onroerende zaak vóór de juridische levering gelegenheid krijgt om de zaak te verbouwen, dan verkrijgt hij nog geen economische eigendom. Als de onroerende zaak na de verbouwing een woning is geworden voor de OVB, is bij de latere juridische levering slechts 2% OVB verschuldigd. Dit oordeelde Rechtbank Zeeland-West-Brabant.

Admarcon BV: ook voor hulp bij aangifte omzetbelasting

Bijna elke ondernemer die producten en/of diensten levert, moet hierover BTW betalen, ook wel bekend als omzetbelasting. Dit is een vast percentage belasting van de prijs (9% of 21%) dat u moet afdragen aan de Belastingdienst. Er zijn ook diensten met 0% BTW. Met behulp van de aangifte BTW wordt per periode het juiste bedrag aan BTW berekend, wat vervolgens betaald dient te worden. Maar wat komt er allemaal bij zo’n aangifte omzetbelasting kijken, en hoe zorgt u dat dit op de juiste manier gebeurt? Daar kan Admarcon BV u bij helpen.

Een boekhouder inhuren: de voordelen

De boekhouding bijhouden is belangrijk om grip te krijgen op de voortgang, maar is in Nederland bovendien verplicht voor elke onderneming. Echter kan dit, vooral bij eenmanszaken of kleinere bedrijven, een behoorlijke uitdaging vormen. Indien er geen affiniteit met financiën of administratie is en daarvoor ook niemand in dienst is, kan het daarom voordelen bieden om een boekhouder in te huren voor (een deel van) de financiële administratie.

Hulp nodig bij boekhouding zzp?

Als zelfstandige zonder personeel (zzp) is de boekhouding net zo belangrijk als voor iedere andere ondernemer. Misschien zelfs nog belangrijker, want zeker in het begin is het voor een zzp’er essentieel om te weten hoe de startende onderneming ervoor staat. Bovendien maakt de wirwar van regels en wetten het niet makkelijk om te voldoen aan alle verplichtingen voor de boekhouding als zzp’er. Precies daarom biedt Admarcon een helpende hand als je hulp nodig hebt bij de boekhouding. 

Corona steunmaatregelenpakket 3.0

Het derde steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden is bekendgemaakt. Dit nieuwe pakket loopt tot 1 juli 2021. Het kabinet kiest hiermee voor steun, helpen aanpassen en investeren.

Het kabinet verlengt vanaf 1 oktober 2020 de lopende corona steunmaatregelen. Hieronder volgt een beknopt overzicht.

Door financiële omstandigheden verlaging verzuimboete

Hof Arhem: Bij oplegging van een verzuimboete dient met de financiële omstandigheden rekening te worden gehouden om te kiujken of reden is voor verlaging van de opgelegde boete.

Omkering bewijslast bij gebruik valse inleenfacturen

Als een aangifte loonheffing wordt ingediend en de loonheffing op basis van valse inleenfacturen kunstmatig laag is gehouden, is de vereiste aangifte niet gedaan. Frauduleuze handelingen van de boekhouder worden aan belastingplichtige toegerekend. Dit volgde uit het oordeel van Rechtbank Noord- Holland.

Ruim €1,3 miljard overgemaakt aan NOW 2.0

UWV heeft ruim 35.000 aanvragen goedgekeurd voor NOW 2.0 en de eerste termijn van het voorschot is reeds overgemaakt. Dit beslaat ruim €1,3 miljard. Zo volgt uit de factsheet NOW 2.0 van het UWV.

Getoond 1 tot 10 van 281. Er zijn meer pagina's.
 

Admarcon BV
Herenweg 29-O
2105 MB Heemstede

Postbus 432
2100 AK Heemstede

Telefoon 023 - 529 38 36
E-mail: info@admarcon.nl

Routebeschrijving
 
© Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing