A-G: 'Inkomsten tijdelijke verhuur tuinhuis belast'

Het tijdelijk verhuren van een tuinhuis bij de eigen woning moet worden aangemerkt als tijdelijke verhuur van de eigen woning en wordt derhalve als zodanig belast als inkomsten uit eigen woning. Tot deze conclusie kwam Advocaat-Generaal (A-G) Riessen.

Een echtpaar verhuurde een tuinhuis dat tot de eigen woning behoorde, via een organisatie kortstondig aan derden. De inkomsten werden niet aangegeven, maar de inspecteur vond dat er sprake was van tijdelijke verhuur van de eigen woning en corrigeerde het inkomen in box 1 met 70% van de huuropbrengsten. Rechtbank Noord-Holland en Hof Amsterdam oordeelden echter dat de verhuur van een gedeelte van een woning niet onder de regeling voor tijdelijke verhuur van de eigen woning valt.

Andere conclusie

A-G Niessen kwam tot een andere conclusie dan de rechtbank en het hof. Volgens de A-G is het in overeenstemming met de ratio vande regeling voor tijdelijke verhuur van de eigen woning dat deze regeling ook ziet op de tijdelijke verhuur van een gedeelte van de eigen woning.

Bron: Parket bij de Hoge Raad, 1 rnei 2020

 

Admarcon BV
Herenweg 29-O
2105 MB Heemstede

Postbus 432
2100 AK Heemstede

Telefoon 023 - 529 38 36
E-mail: info@admarcon.nl

Routebeschrijving
 
© Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing