Per 2020 nieuwe termijnen voor partneralimentatie

Per 1 januari 2020 treedt de Wet herziening partneralimentatie in werking. Onder deze wet is de hoofdregels dat de alimentatieduur gelijk is aan de helft van de duur van het huwelijk, met een maximum van vijf jaar. Wel gelden er drie uitzonderingen waarin de alimentatieduur langer kan zijn.

De eerste uitzondering geldt als het huwelijk langer dab vijftien jaar heeft geduurd en de alimentatiegerechtigde op het moment dat het echtscheidingsverzoek wordt ingediend minder dan tien jaar is verwijderd van AOW0-leeftijd. In dat geval eindig de alimentatieverplichting op het moment dat de alimentatiegerechtigde de AOW—gerechtige leeftijd heeft bereikt. De alimentatieduur is dan minimaal vijf en maximaal tien jaar . De tweede uitzondering geld als het huwelijk langer dan vijftien jaar heeft geduurd, de alimentatiegerechtigde meer dan tien jaar is verwijderd van de AOW-;leeftijd en is geboren op of voor 1 januari 1970. De alimentatieduur is dan tien jaar.

 

Twaalf jaar

De derde uitzondering geldt als het jongste kind dat uit het huwelijk is geboren jonger is dan twaalf jaar. In dat geval eindigt de alimentatieduur op het moment dat het jongste kind twaalf jaar oud wordt. De maximale alimentatieduur is dan twaalf jaar.

 

Bron: Staatsblad, 21 oktober 2019

2019- 352

Admarcon BV
Herenweg 29-O
2105 MB Heemstede

Postbus 432
2100 AK Heemstede

Telefoon 023 - 529 38 36
E-mail: info@admarcon.nl

Routebeschrijving
 
© Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing