Verbod op privégebruik in administratie

Wanneer een werkgever zijn werknemer verbiedt een bestelauto van de zaak privé te gebruiken, kan de bijtelling privégebruik alleen achterwege blijven wanneer dit verbod schriftelijk is vast gelegd en in de loonadministratie is opgenomen. Aldus een uitspraak van Hof Arnhem-Leeuwarden.

Een hoveniersbedrijf had in deze zaak een bestelauto ter beschuikking gesteld aan een van de werknemers. De werknemer had van de werkgever een schriftelijk verbod gekregen de bestelauto privé te gebruiken. De inspecteur vond echter dat de werkgever dit niet aannemelijk had gemaakt. Er was in de loonadministratie namelijk geen kopie van het schriftelijk verbod terug te vinden. De inspecteur legde daarom een naheffingsaanslag op waarin hij de bijtelling privégebruik bestelauto toepaste.

Het hof was het eens met de inspecteur. De bijtelling kan niet achterwege blijven zonder een schriftelijke vaststelling van een verbod op privégebruik. De werkgever had weliswaar een kilometeradministratie van de bestelauto overlegd maar men vond deze niet betrouwbaar genoeg om vast te kunnen stellen dat de bestelauto niet privé was gebruikt door de werknemer. De naheffingsaanslag bleef in stand.

Bron:Hof Arnhem-Leeuwarden 

Admarcon
Herenweg 29-O
2105 MB Heemstede

Postbus 432
2100 AK Heemstede

Telefoon 023 - 529 38 36
Telefax 023 - 529 59 37
E-mail: info@admarcon.nl

Routebeschrijving
 
© Alle rechten voorbehouden.
Ehio Media content marketing